Woningen virtueel bezoeken in 5 eenvoudige stappen

Woningen virtueel bezoeken

De wereld staat opnieuw even stil. Een beestje dat de naam COVID-19 draagt en ons op globaal niveau dwingt om maatregelen te nemen en onze manier van leven en werken aan te passen.

Gelukkig mogen vastgoedmakelaars nog steeds (beperkter) hun job blijven uitoefenen. Toch is het als vastgoedmakelaar jouw job om persoonlijk contact te hebben met mensen en hen te begeleiden naar een succesvolle aan- of verkoop van een woning. Maar wat als de COVID-maatregelen dit niet (of beperkter) toelaten?

Stilstaan is geen optie. Creatief zijn en snel anticiperen is de enige oplossing. Wij delen 5 eenvoudige stappen met jou om ervoor te zorgen dat je zoveel als mogelijk op volle toeren kan blijven draaien. En dit afgestemd op de COVID-maatregelen dankzij het virtueel bezoeken van woningen.

.

Stap 1: Maak een virtuele tour van de woning

First things first. Je dient over een virtuele tour van de woning te beschikken om de woning met een potentiële koper virtueel te bezoeken. Een virtuele rondleiding maakt het mogelijk dat de potentiële koper op elk moment van de dag en vanop elke locatie de woning virtueel kan bezoeken.

Als officiële partner met Matterport, de globale marktleider in virtuele rondleidingen van woningen, kunnen we jou hierin bijstaan. In slechts 1 tot 3 uur ter plaatse (afhankelijk van de grootte van de woning) en mits de nodige tijd voor het editen van de beelden, leveren we binnen de 72u een digitale tweeling van de woning op. Je bent in no time vertrokken!

.

Stap 2: Spread the word!

De virtuele rondleiding is klaar. Je ontvangt van ons een link naar de virtuele tour. Deze link kan je op zowel je website als op Facebook plaatsen.

Op aanvraag kunnen we ook een video van de virtuele tour maken die je in video-formaat kan delen op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube

Deel deze moderne en vooral flexibele manier van werken met je fans en volgers. Bereik zoveel mogelijk mensen. Ze zullen je zien als een innovatief en creatief vastgoedkantoor en de inspanningen die je maakt om hun gezondheid te respecteren ongetwijfeld appreciëren.

.

Stap 3: Plan een virtueel bezoek in

Spreek een moment en tijdstip met de potentiële voor het virtuele bezoek. We raden hierbij aan om een kalenderevenement aan te maken, de potentiële koper uit te nodigen via zijn e-mail adres en de link van de videocall in de uitnodiging te plaatsen.

Zo is het voor zowel jou als de klant zeer gemakkelijk om elkaar op het afgesproken tijdstip virtueel te ontmoeten.

.

Stap 4: De woning virtueel bezoeken

Er zijn heel wat tools die je hierbij kunnen helpen. Je start een videocall op en deelt je eigen scherm met de potentiële koper. Je klikt op de link van de virtuele rondleiding en zo kan je de woning virtueel bezoeken. De potentiële koper kan mee volgen doordat je je scherm gedeeld hebt en je kan terwijl babbelen met je klant. Zo toon je de beelden en kan je extra informatie geven.

Zo geef je mensen de kans om de woning vanuit hun zetel te ontdekken en hen te voorzien van de nodige informatie.

.

Stap 5: Tijd voor follow-up

Is deze woning toch niet geschikt voor deze persoon? Noteer zijn of haar gegevens en zet ze in jouw CRM systeem. Zo hou je hem of haar op de hoogte wanneer er nieuwe woningen in portefeuille komen die wel aan de verwachtingen van deze persoon voldoen.

.

Mogen we jou een handje helpen?

Start met het omzetten van de woningen in jouw aanbod zodat je virtuele bezoeken kan doen. Wij helpen je graag op weg op basis van onze expertise in het maken van virtuele rondleidingen van woningen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud