Virtuele rondleidingen: de 5 belangrijkste voordelen voor vastgoedmakelaars

Virtuele Rondleiding Vastgoedkantoor

Ga enkele jaren terug in de tijd en stel de vraag “Wat zou je ervan denken om virtuele rondleidingen te doen van woningen? Wanneer en waar je maar wilt?”. Menig mensen zouden je zot verklaard hebben. En toch is het vandaag realiteit: Virtual Reality (VR), een technologie die het mogelijk maakt om in een virtuele wereld rond te wandelen.

Het is een technologie die door een groot aantal vastgoedkantoren reeds toegepast wordt. Vastgoedkantoren met grote ambities die het anders willen aanpakken. We bespreken de 5 grote voordelen waarom je als vastgoedkantoor gebruik dient te maken van virtuele rondleidingen.

.

#1 Een innovatieve positionering

Met meer dan 3.000 vastgoedkantoren in België is de nood om zich te onderscheiden zeer hoog. Een onderscheidend verhaal is belangrijk waarbij het allemaal draait om meerwaarde te leveren aan jouw klant. Een niet te onderschatten gegeven.

Het is vandaag een must om in te zetten op digitale marketing en moderne technieken. Het maken van virtuele rondleidingen vormt hier een onderdeel van. Door in te zetten op deze elementen positioneer je je als een modern vastgoedkantoor dat begrijpt wat de klant van vandaag nodig heeft.

Het is op deze manier dat je je meerwaarde aantoont aan je klant.

.

#2 Een stapje hoger in Google

Stel jezelf de volgende vraag: “Hoe start de gemiddelde zoektocht naar een nieuwe woning?”. Of “Waar haalt een potentiële verkoper de nodige informatie om zijn woning te verkopen?”. In beide gevallen is het antwoord: Google.

Google is voor heel wat kopers en verkopers het vertrekpunt. Als vastgoedkantoor is het daarom belangrijk om bovenaan in de zoekresultaten van Google te staan en zo meer potentieel geïnteresseerden naar je website te krijgen.

Een hogere positie in Google verkrijg je door in te zetten op de zetten op Search Engine Optimization (SEO). Eén van de elementen waarop de SEO van je website bepaald wordt, is de tijd dat een gemiddelde bezoeker doorbrengt op jouw website.

Door zowel video’s als virtuele rondleidingen op jouw website te plaatsen, zorg je ervoor dat bezoekers langer op je website blijven. Google zal dit opmerken en jouw website als waardevol zien en als resultaat hoger in de zoekresultaten te ranken.

.

#3 Meer kwalitatieve bezoeken

De traditionele manier om panden te visualiseren gaat niet verder dan het nemen van foto’s. Foto’s die vervolgens op de website, vastgoedportalen en op social media geplaatst worden. Foto’s die vaak van een lage kwaliteit zijn en te weinig overzicht van de woning bieden. Voor potentiële kopers is het moeilijk om zich iets bij de indeling van een woning of de grootte van de ruimtes voor te stellen.

Er zijn hierdoor twee mogelijke gevolgen. In de eerste plaats kan het zijn dat de potentiële koper te veel twijfels heeft en geen afspraak inplant. Langs de andere kant kan het zijn dat de potentiële koper een afspraak inplant, maar hij niet zeker is of dit wel degelijk een woning voor hem is.

Als makelaar maak je vervolgens tijd om de woning aan de potentiële koper te tonen, maar bij het binnengaan van de woning merkt de kandidaat onmiddellijk op dat deze woning niets voor hem is. Tijdverlies voor zowel jou als jouw klant, die teleurgesteld naar huis gaat.

Een virtuele rondleiding geeft de potentiële koper de mogelijkheid om op voorhand de woning te bekijken. Zo heeft hij snel door of de woning iets voor hem is. Is de woning hetgeen wat hij zoekt? Zal de bezichtiging vlotter verlopen en heb je een kwalitatieve kandidaat. Een win-win!

.

#4 Honderden bezoekers, 24/7

Wat als je een fysieke open huis, virtueel kan doen? Een open huis vergt veel werk, planning, aanwezigheid van de makelaar. Het heeft zijn voordelen, maar ook weer zijn mindere punten.

Door gebruik te maken van virtuele rondleidingen kan je een deel van dit proces digitaliseren en automatiseren. Potentiële kopers kunnen 24/7, wanneer het voor hen het best uitkomt de woning bezoeken. 

Zo zien we aan de hand van statistieken dat onze virtuele rondleidingen honderden bezoekers hebben en dit geen tijd vergt van een makelaar om telkens mee door de woning te lopen.

.

#5 De beste klantervaring

Voor de klant zijn virtuele rondleidingen een enorm gemak. Het enige dat jouw klant nodig heeft is een smartphone, tablet of desktop computer. Jouw klant kan op elk moment, van op elke locatie de woning bezichtigen. Zoveel hij maar wil.

Tijdens COVID-19 werd dit als een succes ontvangen bij jouw klant. De trend is gezet, nu is het aan de makelaar om deze verder te zetten.

Als officiële partner van Matterport helpen wij jou graag bij het ontdekken van de mogelijkheden van virtuele rondleidingen.

.


Graag een proefopname inplannen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud