Video om meer vastgoed te verkopen: 5 redenen waarom.

Video om vastgoed te verkopen

Hoe vaak je het nog zal horen, kunnen we niet garanderen, maar één ding is wél zeker: in de online wereld waarin we leven, tellen seconden. Honderden, zelfs duizenden marketingboodschappen worden dagelijks op specifieke doelgroepen afgevuurd. Potentiële kopers en verkopers worden overspoeld met marketingprikkels. De online aandachtsspanne van jouw doelgroep is korter dan ooit. Het belang om als vastgoedmakelaar hun aandacht toch te kunnen trekken, is cruciaal.

De vraag is: hoe doe je dit? Het antwoord: slechts vijf letters. Video. Video marketing is vandaag één van de meest onbenutte marketingtactieken die tegelijkertijd geweldige voordelen met zich meebrengt. Je leest 5 redenen waarom je als vastgoedmakelaar moet inzetten op video marketing.

.

#1 Meer inkopen

De concurrentie is bikkelhard. In Antwerpen zie je in dezelfde straat meer dan 15 verschillende verkoopborden van vastgoedmakelaars tegen de gevels hangen. De nood om zich te onderscheiden is groot. Zeer groot. 

Een voorbeeld. Het is vrijdagmiddag 12u. Je komt aan bij de woning die je gaat schatten. Je belt aan, de deur gaat open en jouw grootste concurrent wandelt naar buiten. Na je schatting wandel je naar je auto en passeer je een andere concurrent op de oprit. Ook hij komt zijn kans wagen.

Maandag belt de verkoper jou op met de boodschap dat hij niet via jou zal verkopen. Zijn voorkeur gat uit naar een andere speler. De reden? Hij pakt het anders aan. Vooruitstrevend. Moderner. Hij investeert in marketing. Hij werkt samen met een professionele partner die video’s maakt. Video’s die verhalen vertellen. Video’s die verkopen. Hij verkoopt woningen op een andere manier. Een betere manier.

Een verkoper is het klassieke verhaaltje beu. Een verkoper is op zoek naar een partner om hem bij te staan. Een partner die het op een moderne manier aanpakt. Een partner die investeert in marketing. Een partner die potentiële kopers verbluft door zijn fantastische klantervaring.

Zo creëer je vertrouwen en verhoog je het aantal inkopen.

.

#2 Meer bereik op sociale media

De potentiële kopers en verkopers van vandaag zijn digitaal en online. De smartphone vormt letterlijk het verlengde van onze arm. Uren en uren per dag worden erop versleten. Het is daarom een absolute must om sterk in te spelen op kanalen als Facebook, Instagram en YouTube

Deze kanalen zijn gebruikersplatformen. Alles dat ze doen is erop gericht om haar gebruikers de beste ervaring te bieden. We zagen enkele jaren geleden de verschuiving van tekst naar foto. Vandaag zien we de verschuiving van foto naar video. Mensen kijken heel graag video’s. Facebook weet dit en stemt haar algoritme af om een videopost aan meer mensen te tonen. Het jaagt je organisch bereik de hoogte in.

Door op consistente basis video’s op je social media kanalen te plaatsen en ervoor te zorgen dat je doelgroep met je posts engaged, is de kans groot dat jouw post viraal gaat. Zo is het mogelijk om in geen tijd enkele duizenden personen in jouw regio te bereiken.

Je neemt online voorsprong op je concurrenten.

.

#3 Een snellere verkoop

Meer mensen bereiken op social media verhoogt de kans op het sneller vinden van de geschikte koper. Om potentiële kopers te bereiken, dien je eerst op hun radar te verschijnen. Voor velen een uitdaging in de noisy world waarin we leven.

Een vastgoedkantoor dat weet wat zijn potentiële koper wil, weet hoe hij zijn aandacht kan trekken. De marketingboodschap wordt afgestemd op zijn doelgroep in het formaat dat zijn doelgroep vandaag het meest waardeert: video.

De video trekt de aandacht van de potentiële koper, vertelt het verhaal van de woning en speelt in op de emoties van de potentiële koper. De juiste muziek, de leuke opbouw in de video en het highlighten van de troeven van de woning zorgen ervoor dat de potentiële koper op zoveel meer manieren getriggerd wordt dan met een statische foto.

Een kwalitatieve video gericht aan de juiste doelgroep resulteert in meer bezichtingen. En meer bezichtingen leiden tot een snellere verkoop.

.

#4 Bovenaan in Google

De grootste wens voor velen. Tegelijkertijd de grootste nachtmerrie voor velen.

Het is niet eenvoudig om hoog te scoren in Google. Er komen ongeveer 200 verschillende factoren bij kijken die jouw SEO (Search Engine Optimization, of in het Nederland: zoekmachine optimalisatie) score bepalen. Het is een werk van langere adem, maar eenmaal de SEO score van je website goed zit, zal Google je belonen.

Een van de factoren waar Google belang aan hecht is de tijd die bezoekers op een website doorbrengen. Wanneer je bezoekers slechts enkele seconden op je website blijven, ziet Google dit als negatief: de inhoud van de website is niet waardevol. Als resultaat duwt Google de website omlaag in de zoekresultaten.

Dit is eenvoudig op te lossen door video’s van je panden te maken en deze op de website te plaatsen. De websitebezoekers zullen geen seconden, maar wel minuten op de website rondhangen. Google merkt dit op en rankt je hoger in de zoekresultaten.

.

#5 Video > 2.000

Als een foto meer dan duizend woorden zegt, zegt een video meer dan 2.000 foto’s.

Een woning kopen is een proces waar emoties bij komen kijken. Een pand visualiseren draait om het doeltreffend inspelen van de emoties van de potentiële kopers. Cijfers van Propmodo tonen aan dat kijkers 95% van een videoboodschap onthouden en slechts 10% onthouden van een simpeler bericht.

Wil jij onthouden worden?

.


.

De voordelen van video graag zelf ontdekken?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud