The American Dream, aangepast op de Belgische vastgoedmarkt

Het was eye-opening. Zes maanden lang kreeg Cedric, Founder van Virtual Property Partners, de kans om mee te draaien in één van de meest bruisende steden ter wereld: New York, the city that never sleeps. Alles is er mogelijk, grenzen bestaan er niet. De enige weg is vooruit.

De strategieën en technieken die in de Amerikaanse vastgoedmarkt gebruikt worden om panden te verkopen, zijn verbluffend. De makelaars willen altijd meer, altijd beter en maken steeds gebruik maken van de meest vernieuwende mogelijkheden. De concurrentie is er bikkelhard, de nood om zich te onderscheiden is enorm. New York is qua stad niet te vergelijken met Belgische steden, maar één ding hebben deze vastgoedspelers wel met elkaar gemeen: de wil om zich te onderscheiden van concurrenten en beter te doen.

“Met Virtual Property Partners is het ons doel om deze mindset in combinatie met de vooruitstrevende strategieën en technieken naar België te halen, aangepast aan de Belgische vastgoedmarkt. Het is onze missie om vastgoedkantoren van het hoogste segment te helpen zich te positioneren als de beste in hun markt.” vertelt Cedric.

vastgoedmarkt Virtual Property Partners

We kunnen België toch niet vergelijken met Amerika!?

Laten we het even glashelder benoemen. De Belgische vastgoedmarkt werkt inderdaad op een andere manier dan de Amerikaanse vastgoedmarkt: de kantoren werken op een andere manier, een Belg is niet te vergelijken met een Amerikaan, in Amerika koopt men vaker een nieuwe woning dan hier, … Verschillen zijn er genoeg. 

Toch is het van onschatbare waarde om te analyseren hoe zij werken, wat hun strategieën zijn, welke technieken ze gebruiken en vooral hoe zij zich onderscheiden van hun concurrenten. Voor ons is het ideaal om hen nieuwe dingen te laten uitproberen zodat wij op afstand kunnen zien wat werkt en niet werkt. Zo kunnen we cherry-picken en enkel de door hen bewezen methodes implementeren en gebruiken in de Belgische vastgoedkantoren. 

We gaan het wiel niet opnieuw uitvinden 😉

Gaat dit ons Belgisch petje te boven?

Het antwoord is eenvoudig: neen. De wereld waarin we leven maakt het mogelijk om ten allen tijde, waar je je ook bevindt, toegang te hebben tot alle informatie, technologie, tools, … 

Amerikaanse vastgoedkantoren werken op een andere manier dan de Belgische vastgoedkantoren, maar het doel is steeds hetzelfde: zo veel mogelijk woningen inkopen en deze zo snel mogelijk weer verkopen.

Ze gebruiken hiervoor vooruitstrevende methodes, strategieën en technieken die perfect te implementeren zijn in de Belgische vastgoedmarkt zijn. Je dient enkel te weten welke het zijn en hiervoor met de juiste partners samen te werken. 

Virtual Property Partners, de nr 1 in België in vastgoedvisualisaties.

De afgelopen 24 maanden hebben we ons bij Virtual Property Partners verdiept in de buitenlandse vastgoedmarkten, in de vooruitstrevende technieken die ze toepassen, in de software mogelijkheden die ze gebruiken en welke strategieën inzetbaar zijn. Allemaal om onze partners te helpen zich te onderscheiden van concullega’s.

We halen het beste uit de buitenlandse markten naar België, en passen ze aan aan de noden de lokale Belgische vastgoedmarkt. Het is onze missie om vastgoedkantoren en projectontwikkelaars van het hoogste segment te helpen zich te positioneren als de beste in hun markt. 

We zijn intussen met bijna 20 vastgoedkantoren en projectontwikkelaars partner op de lange termijn om hen met zich te onderscheiden in zijn of haar regio. We doen dit door hen te begeleiden en advies te geven in het correct implementeren van de visualisaties in hun marketingstrategie. Het maken van beelden is één ding, ze correct implementeren zorgen voor de echte successen.

Bij Virtual Property Partners stellen we onze huidige werking dagelijks in vraag en streven we er elke dag naar om een stap verder te gaan dan het normale. We stappen af van het normale en creëren het nieuwe normaal

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud