Vastgoedfoto’s om potentiële kopers te overtuigen: de 5 beste tips

Vastgoedfotografie

Hoe belangrijk is het maken van een goede eerste indruk voor jou in het dagelijks leven? Als vastgoedmakelaar is dit van cruciaal belang. Een goede eerste indruk zorgt voor vertrouwen en stelt je klant op zijn gemak.

Het maken van een goede eerste indruk hangt van een aantal factoren af. Het maken van kwalitatieve vastgoedfoto’s is één van deze factoren. We geven jou daarom 5 praktische tips die je onmiddellijk kan toepassen bij het maken van vastgoedfoto’s die bijdragen aan die eerste goede indruk.

.

Tip 1: Ruim op en voeg accessoires toe

The first impression matters, more than ever. 

De beelden die je van een woning maakt vormen het uithangbord van je campagne. Hoe beter de foto’s, hoe meer aandacht je zal trekken. Een kwalitatieve foto zien wij als een beeld dat de grootte van de woning goed aantoont, focust op de lichtinval en de gezelligheid van de woning.

Een persoon moet bij het zien van de foto’s van een woning het gevoel krijgen “hier wil ik thuiskomen!”. Vermijd daarom rommel en andere afleiding:

 • Ruim de kamers op en maak het bed op
 • Verwijder kleren en andere rondslingerende elementen
 • Voeg hier en daar en toffe accessoire toe zoals een boekje, een lamp, …

Geef je klant het gevoel dat hij thuiskomt.

.

Tip 2: Gebruik natuurlijk licht bij je vastgoedfoto’s

Natuurlijk licht is jouw beste vriend bij het nemen van professionele foto’s van de woning. Vertrouw niet 100% op de flash van de camera. Het zou kunnen dat er onnatuurlijke schaduws gecreëerd worden.

Hoe pak je dit aan?

 • Open de gordijnen
 • Steek de lampen van de woning aan
 • Plan de fotosessie in de middag of later in, niet wanneer het ‘s avonds begint te schemeren

Het juiste natuurlijke licht doet wonderen.

.

Tip 3: Neem vastgoedfoto’s vanuit een hoek

Voor een koper is er niets ambetanter dan een onduidelijke foto die de woning onvoldoende in beeld brengt. Ga daarom op zoek naar de juiste plekjes in huis zoals een hoek van een ruimte, of de deuropening. 

Zo garandeer je dat je de grootste hoek hebt en de foto 100% benut. De koper krijgt zo een ideaal dieptezicht van de woning.

.

Tip 4: Maak close-ups en leg de focus op details

Het verkopen van een woning is inspelen op de emotie van de potentiële koper. Je geeft je klant het gevoel dat hij of zij thuiskomt tijdens een bezoek aan de woning. Dit gevoel kan je op voorhand ook al opwekken door gebruik te maken van close-up foto’s. 

Inspiratie nodig?:

 • een open haard
 • een design lamp
 • de boekenkast
 • een knappe deurklink
 • de kraan in de keuken

.

Tip 5: Zorg voor een extra sparkle

Na het nemen van de vastgoedfoto’s kan het wonderen doen om nog wat details weg te werken zoals gaatjes in de muur. Dit kan je doen aan de hand van Adobe Photoshop. Het is belangrijk om de foto’s waarheidsgetrouw te houden, maar het is niet erg om hier en daar een detail te optimaliseren, toch? 😉

.


.

Voel je je niet comfortabel achter de camera? Wij staan je er met plezier in bij.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud