5 redenen waarom je vastgoed moet verkopen aan de hand van video

vastgoedvideo

Hoe vaak je het nog zal horen, kunnen we niet garanderen, maar één ding is wel zeker: we leven in een online wereld, en in de online wereld tellen seconden. De slimme vastgoedspelers weten dat ze actie moeten ondernemen om in het oog te springen van hun doelgroep.

De vraag is natuurlijk hoe je dit doet. Het antwoord bestaat uit slechts vijf letters: video. We geven jou 5 redenen waarom je als vastgoedmakelaar moet inzetten op videomarketing voor de verkoop van een woning.

#1 Een snelle verkoop

Om een snelle verkoop te garanderen, wil je als vastgoedkantoor of projectontwikkelaar zo veel mogelijk mensen bereiken. Om potentieel geïnteresseerden te bereiken, moet je op hun radar zien te verschijnen. Dit is voor velen een uitdaging in een wereld met een overload aan marketingboodschappen. Maar niet voor de slimme vastgoedspelers.

Een slimme vastgoedspeler weet wat zijn potentiële koper wil en weet hoe hij zijn aandacht kan trekken. Hij stelt zijn marketingboodschap af op basis van zijn doelgroep en maakt gebruik van het medium dat de meeste aandacht trekt: video. 

Een video van een woning zorgt ervoor dat je een verhaal vertelt en je jouw doelgroep mee kan nemen in dit verhaal. Je gebruikt gepaste muziek, kwalitatieve beelden en geeft een duidelijk beeld van de woning. Je triggert de potentiële koper op zoveel meer manieren dan met een simpele statische foto. 

Hoe meer aandacht je trekt, hoe meer personen de woning zien. Dit resulteert in meer afspraken en uiteindelijk in een snellere verkoop.

#2 Meer inkopen

De concurrentie is bikkelhard. In een stad als Antwerpen zien we in dezelfde straat meer dan 15 verschillende borden van vastgoedmakelaars. De nood om zich te onderscheiden is groter dan ooit

Een voorbeeld. Het is vrijdagmiddag 12u. Je hebt een afspraak voor een inkoop van een woning in jouw regio. Je belt aan, de deur gaat open en jouw grootste concurrent wandelt buiten. Na je schatting wandel je naar je auto en passeer je jouw tweede grootste concurrent op de stoep. Ook hij komt zijn kans wagen.

Maandag krijg je telefoon van de verkoper en je krijgt te horen dat ze niet met jou zullen samenwerken om hun woning te verkopen. Ze hebben voor je grootste concurrent gekozen. De reden? Ze pakken het anders aan. Vooruitstrevend. Moderner. Ze investeren in marketing zoals video. Ze verkopen hun woningen op een andere en betere manier.

Cru gezegd is een verkoper het klassieke verhaaltje van een vastgoedmakelaar beu. Ze willen horen dat je het anders doet en investeert in zaken zoals marketing. Zo creëer je vertrouwen. En vertrouwen creëren zorgt voor een hogere kans op het tekenen van het mandaat.

#3 Meer bereik op sociale media

Jouw klant is digitaal en online. De smartphone vormt letterlijk het verlengde van onze arm en de gemiddelde tijdsduur per dag op social media is enorm. Als vastgoedkantoor is het daarom een absolute must om sterk in te spelen op kanalen als Facebook, Instagram en YouTube

Deze kanalen zijn gebruikersplatformen. Alles dat ze doen is erop gericht om haar gebruikers de beste ervaring te bieden. Enkele jaren geleden was er de enorme verschuiving van tekst naar foto. Op dit moment zien we een verschuiving van foto naar video. Mensen kijken graag video’s. Een kanaal als Facebook weet dit en stemt haar algoritme af om een post met video aan meer mensen te tonen. Het heeft een sterke positieve invloed op je organisch bereik

Plaats je als vastgoedspeler videocontent op je profiel en zorg je ervoor dat de gebruikers met je post engagen? Dan is de kans groot dat jouw post viraal gaat en in no time enkele duizenden personen in jouw regio bereikt.

Je neemt online voorsprong op je concurrenten.

#4 Bovenaan in Google

Bovenaan staan in Google, is er iemand die hier nee tegen zegt?

Bovenaan staan in Google is niet eenvoudig. Het is een werk op de langere termijn. Hoe hoog je scoort in Google wordt bepaald door de SEO van je website. SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands: hoe snel je gevonden wordt in Google. De SEO van jouw website wordt op basis van +- 200 verschillende factoren berekend. 

Een van deze factoren is de tijd die bezoekers doorbrengen op je website. Google merkt op wanneer bezoekers weinig tijd op je website doorbrengen. Google leest dit als volgt: ‘de website krijgt bezoekers, maar de bezoekers verlaten de website onmiddellijk. De website zal niet interessant of waardevol zijn voor de bezoekers.’ Resultaat? Google duwt je achteruit in de zoekresultaten.

De oplossing? Maak video’s van je panden en plaats deze op je website. Google zal dit opmerken en de website van jouw vastgoedkantoor als waardevol zien en je vervolgens hoger ranken in de zoekresultaten.

Een extra tip! Maak een Youtube-kanaal voor je vastgoedkantoor aan en plaats je video’s op dit kanaal en optimaliseer vervolgens. Youtube is een onderdeel van Google en zal je SEO extra in de hoogte duwen.

#5 Video > 2.000

Heih? Wat? Iedereen kent de uitdrukking wel: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Wel, één video zegt meer dan 1.000 woorden en 1.000 foto’s samen.

Een woning kopen is een proces waar heel wat emoties bij komen kijken. De ideale manier om een pand te tonen is dan ook door in te spelen op de emoties van jouw doelgroep. Cijfers van Propmodo tonen aan dat kijkers 95% van een bericht onthouden wanneer ze kijken naar een video en slechts 10% onthouden van een simpeler bericht.

Nog niet overtuigd?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud