Hoe kan een 3D rondleiding je als vastgoedmakelaar helpen scoren?

3D rondleiding vastgoed

De laatste jaren betreden moderne spelers de vastgoedmarkt. Kleinere vastgoedspelers met grote ambities die het anders willen aanpakken. Er is een duidelijke rode draad: verandering en ontwikkeling. In samenwerkingen, in bedrijfsprocessen, in marketing, in het visualiseren van panden, … De vastgoedmarkt beweegt in de juiste richting. Moderne vastgoedspelers zetten in op de beschikbare nieuwe mogelijkheden en technologieën.

Een voor velen nog relatief nieuwe technologie, is Virtual Reality (VR). VR maakt het mogelijk om in een door technologie gecreëerde omgeving te kunnen kijken en rond te lopen. Een toepassing die vele voordelen heeft voor zowel de vastgoedmakelaar als jouw klant. We bespreken 5 redenen. 

3D rondleiding vastgoed

#1 Een innovatieve positionering

De vastgoedmarkt, een competitieve sector met een groot aantal vastgoedkantoren op een relatief kleine oppervlakte. De nood om zich te onderscheiden en de meerwaarde van jouw vastgoedkantoor aan te tonen, is groter dan ooit.

Het is een absolute must om in te zetten op digitale marketing en moderne technieken zoals het maken van 3D rondleidingen van jouw panden. Je implementeert deze op je website, sociale media kanalen en kan het gebruiken tijdens een afspraak. Dit zorgt ervoor dat je klanten geloven in jouw capaciteiten en jou zien als een modern vastgoedkantoor

Dankzij 3D rondleidingen positioneer je je kantoor als een kantoor dat afstapt van de traditionele manier van werken.

#2 Een stapje hoger in Google

Op het moment dat een persoon een woning wilt kopen of verkopen gaat hij ongetwijfeld op zoek naar informatie via Google. Het is voor jou als vastgoedspeler belangrijk om bovenaan in de zoekresultaten van Google te staan en zo meer potentieel geïnteresseerden naar je website te krijgen.

Hoe hoog je in Google te staan komt hangt af van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website. Hoe hoger de SEO score, hoe hoger je in de zoekresultaten verschijnt. Google screent jouw website op basis van +- 200 variabelen waarvan de tijd dat een persoon op jouw website doorbrengt een belangrijke factor is.

Door zowel video’s als 3D rondleidingen op jouw website te plaatsen, zorg je ervoor dat bezoekers langer op je website blijven. Google zal dit opmerken en jouw website als waardevol zien en jouw website hoger in de zoekresultaten ranken.

#3 Meer kwalitatieve bezoeken

De traditionele manier om panden te visualiseren is aan de hand van foto’s die vervolgens op de website, vastgoedportalen en social media geplaatst worden. Een potentiële koper bekijkt de foto’s, maar vindt het moeilijk om al een duidelijk beeld te krijgen van de grootte van de ruimtes, de indeling van de woning, … Hij besluit om een afspraak te nemen en contacteer de makelaar.

Als makelaar maak je tijd om de woning aan de potentiële koper te tonen, maar bij het binnengaan van de woning merkt de kandidaat onmiddellijk op dat deze woning niets voor hem is. Tijdverlies voor zowel jou als jouw klant, die teleurgesteld naar huis gaat.

Een 3D rondleiding geeft de potentiële koper de mogelijkheid om op voorhand de woning al te bekijken. Zo heeft hij snel door of de woning iets voor hem is. Is de woning hetgeen wat hij zoekt? Zal de bezichtiging vlotter verlopen en heb je een kwalitatieve kandidaat. Win-win!

#4 Honderden bezoekers, 24/7

Wat als je een fysieke openhuis, virtueel kan doen? Een open huis vergt veel werk, planning, aanwezigheid van de makelaar. Het heeft zijn voordelen, maar ook weer zijn mindere punten.

Door gebruik te maken van 3D rondleidingen kan je een deel van dit proces digitaliseren en automatiseren. Potentiële kopers kunnen 24/7, wanneer het voor hen het best uitkomt de woning bezoeken. 

Zo zien we aan de hand van statistieken dat onze 3D rondleidingen honderden bezoekers hebben en dit geen tijd vergt van een makelaar om er telkens mee te lopen met de partij om de woning te laten bezichtigen.

Minder kwantiteit, meer kwaliteit!

#5 De beste klantervaring

Voor de klant zijn 3D rondleidingen een gemak. Het enige dat jouw klant nodig heeft is een smartphone, tablet of desktop computer. Jouw klant kan op elk moment, van op elke locatie de woning bezichtigen, zoveel hij maar wil.

Tijdens COVID-19 werd dit als een succes ontvangen bij jouw klant. De trend is gezet, nu is het aan de makelaar om deze verder te zetten.

Wil je de mogelijkheden van 3D graag ontdekken?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoud